Veel mensen vragen zich vaak af hoe het aanleveren van foto’s op canvas nu het beste kan. Moet de foto nou met de meest professionele camera worden gemaakt? Is een foto met je eigen mobiel ook goed? Maken rode ogen uit? Ik heb alleen nog negatieven, wat nu? Op deze en meer van dit soort vragen, ga ik proberen antwoord te geven in dit bericht.

 

Voordat u gaat nadenken of uw foto wel goed is, is het belangrijk na te denken over het formaat van het canvasdoek, dat u gaat bestellen. Canvasdoeken van kleinere formaten hebben namelijk lagere eisen dan die van grotere formaten. De meeste aanbieders beginnen hun formaat bij 20×20 en eindigen bij 140×300. De kwaliteit van de foto’s die je kunt maken met uw camera (bijvoorbeeld op uw mobiel) is al voldoende om daar een mooie, scherpe canvasfoto van te maken.

De belangrijkste dingen voor een goede foto op doek is toch dat de foto zo groot mogelijk is. Dit heeft onder andere met de megapixels van uw camera te maken. Hoe meer megapixels, hoe groter het formaat van de foto. Bij een klein doekje, 20×20, is natuurlijk 1-2 megapixels genoeg, maar wilt u echt helemaal zeker zijn van een doek met hoge kwaliteit, dan moet u de foto in het grootst mogelijke formaat aanleveren.

Als u geen digitaal bestand heeft van de foto, die u op canvas wil drukken, dan kunt u ook het origineel, dia of negatief aanleveren. Canvas maakt bijvoorbeeld gebruik van professionele scan-apparatuur.

Veel mensen hebben ook vaak last van rode ogen of een datum op hun digitale foto’s. Deze kunnen de canvasaanbieders gemakkelijk wegwerken. U hoeft dit alleen maar te geven op uw bestelformulier en brengt geen extra kosten met zich mee.

Printen op canvas kan soms een klein kleurverschil opleveren. Het feit dat echte beelden en vaste beelden nooit volledig gelijk kunnen zijn, blijft altijd. Veel aanbieders garanderen uw echter het kleinst mogelijk kleurverschil tussen de originele foto en de op een canvasdoek geprinte foto. Daarnaast maakt bijvoorbeeld de Canvascompany gebruik van een speciale extra witte coating én UV-bestendige inkten. Deze inkten controleren zij wekelijks met behulp van gestandaardiseerde kleurprofielen. Mocht het toch zo zijn dat u niet tevreden bent over de uiteindelijke kleuren op het canvas, dan maken zij een nieuw doek voor u waar u wel echt tevreden mee bent.

Als u dan uiteindelijk de juiste foto heeft geselecteerd voor het drukken op canvas, kunt u simpelweg via de website bestellen. U uploadt uw foto, kiest gewenste effecten en maakt een uitsnede. U kunt zelf de uitsnede voor uw foto op canvas maken op de site. U ziet meteen een voorbeeld van hoe uw foto afgedrukt wordt op canvas. Het donkere randje die u ziet bij het maken van de uitsnede, geeft aan welk gedeelte van de foto op de zijkant komt. U ontvangt alleen een voorbeeld via de e-mail, wanneer u een special effect bestelt. Daarna kunt u snel en simpel betalen via iDeal of creditcard. Tijdens het proces, wordt u via de e-mail op de hoogte gehouden van uw bestelling.

bestelling bezorgd Hoe lever je de perfecte foto aan voor een canvasdoek.

 

Binnen vijf dagen is uw canvasdoek onderweg!

 

Veel plezier!

 

Hoe lever je de perfecte foto aan voor een canvasdoek.