Aluminium is inmiddels een populair materiaal voor het bedrukken van foto’s. Het is stoer en veelzijdig. Veel minder populair is daarentegen de benaming dibond. Dibond is een andere naam voor aluminium. ‘Foto op dibond’ is dus hetzelfde als ‘foto op aluminium’

Kenmerken foto op aluminium en dibond

Een foto op aluminium past in elk interieur omdat het materiaal zo veelzijdig is. Het kan een stoer en industrieel uiterlijk hebben of juist meer netjes en strak zijn. Je kunt zelf bepalen welke look jij aan jouw wanddecoratie geeft. Een stoerdere foto op dibond krijg je door te kiezen voor een geborstelde achtergrond. Dit houdt in dat je foto direct op aluminium gedrukt wordt. De witte delen in de foto zullen op deze manier niet wit zijn, maar de aluminium kleur hebben. Ook de structuur van het materiaal zal zichtbaar zijn door de opdruk heen. Dit komt omdat de printer geen witte inkten heeft. Witte inkten drogen snel uit waardoor de afdrukt niet meer mooi is. Met een geborstelde achtergrond zie je dus de aluminium kleur en structuur door de foto heen. Dit geeft een stoer en robuust effect. Wil je liever wel een witte achtergrond? Dan hebben websites die dit product aanbieden vaak ook de optie om voor een witte achtergrond te kiezen. Het dibond wordt dat bewerkt met een witte toplaag. Wanneer je een foto hierop afdrukt zijn kleuren helder en duidelijk. Details van foto’s zijn dus duidelijk te zien. Deze optie is zeer geschikt voor foto’s die gezichten bevatten. Het eindresultaat met een witte toplaag is strak en modern.

Waar kun je deze producten vinden?

Er zijn verschillende websites die de foto op dibond aanbieden. FotoOpAluminium.nl is hier een van. Deze website is de nummer één wanneer het op dit product aankomt. Ze bieden zowel de geborstelde als de witte variant aan. Daarnaast vind je op de website verschillende andere opties en mogelijkheden voor jouw foto op dibond. Ze bieden bijvoorbeeld een variant op dit product aan die geschikt is om buiten te hangen. Verder kun je een collage of meerluik van je product laten maken. Daarnaast bieden ze gratis bewerkingen aan zoals het toevoegen van een zwart-wit of sepia effect en verwijderen ze zwarte ogen en datums. Deze website staat voor kwaliteit en goede service. Ben je op zoek naar een budget optie? Neem dan eens een kijkje op AluminiumStunter.nl. Deze website is een prijsvechter op het gebied van dibond. Ook zij bieden een geborsteld en een witte achtergrond aan. Bij deze website vind je goede kwaliteit voor de laagste prijs. Je kunt zelf een kijkje op de websites nemen om ze te vergelijken. Kies jouw favoriet en bestel de foto op aluminium die jij wilt. Geborsteld of wit, stoer of strak. Er is altijd een variant die in jouw interieur past!

 

 

Foto op aluminium en dibond