App voor prachtige foto’s op canvas

 

%name Foto op canvas app

Beetje klaar met standaard foto’s en niet echt onder de indruk van Instagram of andere bewerkingsapps? Dan is er nu een nieuwe iPhone-app, die net even wat anders is dan normaal. Popsicolor maakt aquarellen van je foto’s, die je ter plekke schiet of uit je fotoalbum haalt. De app selecteert de vormen, die worden uitgelicht, zelf, maar de kleuren en grofheid van de waterverf heb je zelf in de hand. Je kunt zelfs druip-effecten toevoegen.

De app kiest eerst zelf enkele willekeurige kleuren uit om je foto naar schilderij te vertalen. Als dat resultaat is geladen, ben je er nog niet aan gebonden. Je kunt nu zelf met een reeks kleuren aan de slag om het gewenste resultaat te bewerkstelligen. Pepsicolor heeft maar weinig tijd nodig om je foto om te toveren tot iets wat je als canvas wel op je muur zou willen hebben. Terwijl je de melding krijgt dat de app bezig is (‘making a mess’), kan je de druipers beïnvloeden door je iPhone schuin te houden. Wil je geen druipers? Leg hem dan plat op tafel.

%name Foto op canvas app

De kwast naast de knop waarmee je foto’s maakt of inlaadt, leidt naar drie verschillende opties. Focus, sizes en kleuren remix. Met de focus kun je de intensiteit van de compositie bepalen. Als je minimal kiest, laat Popsicolor veel vormen verdwijnen voor witruimte. Bold geeft veel kleur en vult de hele foto op met stroken verf. Natural is de gulden middenweg en geeft een meer natuurlijke feeling. Met sizes kun je de grootte van het eindresultaat beïnvloeden. Het begint bij 1024 pixels breed en kan tot de originele grootte.

%name Foto op canvas app

Met de kleurenremix kiest de app zelf verschillende tinten verf om het doek te vormen. Als je tevreden bent met het resultaat, kan je hem opslaan in je fotoalbum en versturen via e-mail. Simpele deelopties voor Facebook, Twitter en Instagram ontbreken. Door dat gebrek aan exposure voor Popsicolor-aquarellen, blijft je tot schilderij omgetoverde foto misschien ook wel zo bijzonder. Daarna kun je de foto op je computer zetten en af laten drukken bij je favoriete foto op canvas aanbieder.

Download: Popsicolor (€0,79)

Foto op canvas app
Tagged on: